2 augustus 2013

Vervolgtrajecten / A-brevet

Na het behalen van een static line of AFF brevet kan je doorgaan voor het A brevet. In Nederland kennen we een brevetten systeem dat bestaat uit vier brevetten (A, B, C en D). Voor ieder brevet gelden aparte eisen en met ieder brevet worden nieuwe bevoegdheden behaald. Een compleet overzicht hiervan is te vinden in het Bevoegdheden reglement (BR) dat via deze link te vinden is.

Voor het A brevet gelden zowel praktijk- als theorie eisen die in het BR te vinden zijn.

In principe bieden alle springcentra en organisaties in Nederland de benodigde ondersteuning bij het behalen van het A brevet aan. Enkele (SAS / Airboss) als een aparte opleiding met een vaste prijs. Andere (PCMN / PCEH) centra hanteren geen vaste prijs maar faciliteren het traject naar het A-brevet met de verkoop van losse sprongen en het aanbieden van de benodigde ondersteuning door instructiepersoneel (Instructeurs & hulp instructeurs).

Voor het behalen van het A-brevet staat geen strict aantal sprongen – het minimum aantal vrije val sprongen voor het A brevet is 25 echter meestal duurt het behalen van alle eisen langer.

Een overzicht van de verschillende disciplines in het springen waar je je in kan ontwikkelen – al dan niet geholpen door coaching – staat onder het kopje ‘informatie parachutespringen‘.

Een overzicht van documenten met de Nederlandse regelgeving op het gebied van parachutespringen, bevoegdheden reglement (BR) etc. staat hier.

Share