1 oktober 2012

Tandemsprong

De Tandemsprong of ‘duosprong’ is voor de meeste mensen de eerste kennismaking met parachutespringen.

Bij tandemspringen wordt een onervaren springer door middel van een harnas (passagiersharnas) bevestigd aan een ervaren springer, vaak tandemmaster genoemd. De tandemmaster staat dan in voor het goede verloop van de sprong. Hij is ook de persoon die de parachute met de hand zal openen. Voordat men tandemmaster kan worden moet de aspirant tandemmaster aan een aantal eisen voldoen. Deze houden onder meer in dat hij of zij minimaal 3 jaar actief moet zijn in de sport, minstens 1000 vrije val sprongen en 5 uur vrije valtijd gemaakt moet hebben en minimaal een reserveprocedure uitgevoerd moet hebben. Tevens moet de aspirant tandemmaster het theorie en praktijkexamen met goed gevolg hebben afgelegd.

Tandem_Opa   paracentrum3   henny2

De tandemsprong is een zeer laagdrempelige manier parachutespringen – na een korte briefing en het omhangen van het passagiersharnas stap je in het vliegtuig en vlieg je begeleid door je tandemmaster naar een hoogte van zo’n 3 kilometer. Daar aangekomen gaat de deur van het vliegtuig open – de tandem master telt af en daar ga je!

Bijna alle centra in Nederland bieden tandem sprongen aan waarbij er ook de mogelijkheid bestaat de sprong vast te laten leggen op foto/video door een meespringende cameraspringer. De prijzen van een tandemsprong en foto/video verschillen per centrum –  voor de meeste mensen echter word de keuze vooral gemaakt op basis van lokatie van het paracentrum ten opzicht van thuis. Hieronder een overzicht van de centra en prijzen.Let op: Prijzen in dit schema kunnen verouderd zijn. Kijk voor actuele prijzen op de website van het centrum.

Overzicht Tandemspringen in Nederland

Centrum

Tandemsprong

Tandem Video

Ameland

199

95*

Eelde-Hoogeveen

199

95

Rotterdam

249/229*

90

Seppe

209

89

Teuge

210/175*/165*/160*

110

Texel

209/199*/189*

95

Zeeland

209

75

* Video via handycam op arm van de tandeminstructeur

** Dit zijn speciale acties, waarbij je moet voldoen aan bepaalde actie voorwaarden.
Kijk voor meer info op de pagina van het betreffende paracentrum.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *