7 februari 2013

Air Rigging

 

Paul Gommers jr is eigenaar en oprichter van Air Rigging Service.

Paul is para en instructeur, tandemmaster en FAA/KNVvL masterrigger.

Paul is reeds 21 jaar actief binnen de parachute sport en heeft meer dan 5000 parachutesprongen. Met een achtergrond in het leger en technische functies, is hij vanaf het begin van zijn para carrière zich telkens verder blijven ontwikkelen in de para sport. Hij heeft alle disciplines binnen het parachutespringen wel beoefend maar heeft  als wedstrijd sport gekozen voor precisiespringen.

 

Mede hierdoor heeft hij voor diverse televisieprogramma’s en reclamebureaus speciale parachutesprongen uitgevoerd. Bijvoorbeeld de opening van Walibi Flevo voor Telekids, Ernst, Bobby en de rest en de reclame commercials van centraal beheer. Tevens is hij trainer en coach van de Nationale Militaire para equipe. Hij is meervoudig en huidig Nederlands kampioen precisiespringen en werd eens 6e op de Worldcup of champions.

Tijdens zijn para loopbaan heeft hij altijd veel interesse gehad in het materiaal. Als instructeur ziet hij toe op de naleving van veiligheid maar aan materiaal mocht hij niets doen. In 1995 besloot hij hier verandering in te brengen.

Na het behalen van zijn vouwbevoegdheid  (seniorrigger), is hij direct verder gegaan in zijn ontwikkeling als rigger.

 

Na een stage periode bij Sandy Reid, eigenaar van Rigging Innovations en een opleiding bij de US Academy of Parachute Rigging, haalde hij zijn FAA masterrigger rating. Terug in Nederland heeft Paul nog diverse dagen en weken bij KNVvL rigger-instructeur en BPA masterrigger Jo Oosterveer gelopen om uiteindelijk ook zijn KNVvL masterrigger rating te halen.

Share