3 november 2012

Texel

Logo Texel

Ook op Texel is er de mogelijkheid om een Staticline cursus te doen. Deze wordt de Texel Jump Experience (TJE) genoemd die start met 5 staticline sprongen aangevuld door ofwel 3 extra static line sprongen, ofwel één AFF sprong. Zo krijg je op een economische manier toch de gehele ervaring van parachutespringen mee. Net als de AFF opleiding begint ook de static line opleiding op Texel op zondagochtend om 09:30. Na het papierwerk en een rondleiding op het centrum en de op het vliegveld gelegen landingszone begint de grondopleiding die het grootste deel van de zondag in beslag neemt.

Op maandag kan bij goed weer de eerste sprong worden gemaakt die ook gefilmd wordt met een camera onder de vliegtuigvleugel. In de loop van de week kunnen de rest van de sprongen worden gemaakt. Bij goed week kan je dinsdag of woensdag al klaar zijn met de eerste vijf sprongen waarna je na extra instructie kan kiezen voor een echte vrije val met de AFF sprong.

Kosten voor de Texel Jump Experience bedragen 575 euro en zijn inclusief de grondopleiding, sprongen, materiaal en WA verzekering.

Naast de complete jump experience is het ook mogelijk om kennis te maken met de parasport in één static line sprong. Kosten voor deze éénsprongsopleiding bedragen 499 euro.

Militairen zijn al jaren van harte welkom op paracentrum Texel en opleidingen zijn mogelijk (met 5 static line sprongen inclusief militaire wing) voor 465 euro.

Verblijf op Texel kan bijvoorbeeld bij hotel de kievit – ‘home of the skydivers’ – waar elke week de weekvideo wordt vertoond met een leuke licht en geluidsshow.

Naast de Static Line opleiding verzorgt PCT ook:
AFF opleiding (grondopleiding met 7 AFF sprongen)

Meer weten over parachutespringen op Texel? Surf naar www.paracentrumtexel.nl.

SL-texel

Share