1 oktober 2012

Hilversum

een staticline sprong uit de PH-TGCPCMN oftewel Parachute Centrum Midden Nederland is een vereniging die te vinden is op het vliegveld van Hilversum. De club in de huidige hoedanigheid bestaat nu reeds 15 jaar. Hiervoor bevonden zich 2 clubs op het vliegveld te weten PCH en Icarus, welke in 1997 gefuseerd zijn in PCMN.

Het is een zeer gezellige club met een eigen vliegtuig, een cesna 182, deze bied plaats aan 4 springers en een piloot. Sinds een jaar of 2 heeft PCMN een hoogte restrictie gekregen en kan hierdoor niet hoger dan 6000Ft (zo’n 1,8 KM). Dit is echter hoog genoeg voor een staticline cursus.

De grondopleiding bij PCMN begint op vrijdagavond om 19:00 en duurt die avond tot ongeveer 22:30. Zaterdagochtend om 09:00 word de grondopleiding vervolgt waarna er bij goed weer al in de middag gesprongen kan worden. Het springen na de opleiding gebeurt afhankelijk van de windrichting op dat moment boven het plaatsje Westbroek (net boven Utrecht) of Baarn. Vervoer terug naar vliegveld Hilversum wordt verzorgt met clubbussen.

De static line cursus van PCMN is 5 staticline sprongen voor 395,- euro. Na de opleiding ben je automatisch tot het einde van het jaar kandidaat lid van zowel PCMN als de KNVVL (lidmaatschap verplicht in Nederland). Hierdoor kan je na je opleiding doorspringen bij PCMN tegen een gunstig ledentarief.

Voor meer informatie over de opleidingsmogelijkheden van PCMN, klik hier.

Share