12 januari 2013

Eelde-Hoogeveen

Logo-Skydive-Hoogeveen-300x63Paracentrum Eelde – Hoogeveen verdeeld de activiteiten over twee locaties. ‘S winters springt men op Eelde en in het seizoen (maart – oktober) is de vereniging actief op vliegveld Hoogeveen. Het is een vereniging met leden, gerund door vrijwilligers. Leuk om te weten is dat dit paracentrum sinds jaren de organisator en het gastcentrum is voor de grootste en gezelligste skydivewedstrijd van het jaar, de zogenaamde Tomscat Trophy.

De Staticline opleiding wordt tussen maart en oktober gegeven, start op de vrijdagavond om 18:30 waarna je tot 23:00 bezig bent. Daarna gaat de opleiding zaterdag vanaf 09:00 verder. Bij goed weer kan je al op zaterdagmiddag je eerste echte parachutesprong maken. De staticline opleiding bestaat uit 5 sprongen waarna je een offcieel KNVVL  brevet krijgt waarmee je verder kan gaan met springen door steeds losse sprongen te kopen.

Kosten voor de staticline opleiding bij paracentrum Eelde – Hoogeveen bedragen 460 euro en zijn inclusief lidmaatschap en uiteraard de grondopleiding en sprongen die worden gemaakt uit een cessna 207 – A Soloy. In dit vliegtuig is naast de piloot ruimte voor 6 tot 7 springers.

Naast de Static Line opleiding verzorgt Paracentrum Eelde – Hoogeveen ook AFF opleidingen.

Meer weten? Surf naar de website van paracentrum eelde-hoogeveen.

Share