15 december 2012

Airboss

airboss-logo_2Airboss organiseert opleidingen op verschillende plekken op onze mooie aardbol. Zo organiseren ze springvakanties in onder andere Spanje (Sevilla) en Frankrijk (Mimizan). Alle opleidingen worden gegeven door Sjon de Jong, een instructeur met vele duizenden sprongen ervaring. In de zomer zijn ze te vinden in Mimizan een klein plaatsje in zuidwest Frankrijk dichtbij de kust.

Airboss verzorgt een iets andere AFF opleiding dat de gangbare methode in Nederland. Deze methode is afkomstig uit Frankrijk en wordt aangeduid met de afkorting PAC (Progression Accompagné en Chute libre). Belangrijkste verschil met de AFF opleiding is dat alleen de eerste sprong onder begeleiding van twee PAC instructeurs worden versprongen (bij de AFF opleiding is dit de eerste drie sprongen). Al vanaf de 2e sprong ga je omhoog begeleidt door slechts één instructeur. Verder is de laatste sprong van de PAC opleiding een solo sprong (dus zonder instructeur in vrije val) terwijl de eerste solo sprong bij de AFF opleiding pas na 7 sprongen plaatsvind.

De door Airboss aangeboden opleiding (1245 euro) bevat de PAC opleiding (6 sprongen) +  1 solo sprong die gemaakt kan worden na voltooiing van het PAC programma.

Meer weten over wat Airboss allemaal organiseert ga dan naar hun website: www.Airboss.nl

Share